Kust inspiratsiooni leida?

Kust inspiratsiooni leida?

Hääd mõtted otsas? Siit leiad vihjeid, kust uusi leida.

1. Vaata mõnda vana filmi või seriaali. Mõnikord tasub teha asju, mis ei nõua kaasa mõtlemist. Lisaks on vanadel klassikutel tavaliselt hea lugu, nad tekitavad positiivset emotsiooni ning on kergesti jälgitavad.

2. Mine turule. Kõik sealolev – värvid, tekstuurid, lõhnad, inimesed – võib sulle inspirasiooni anda. Lülita telefon välja, mine üksi ja ära viibi seal liiga kaua.

3. Reisi. Uute kohtade nägemine aitab loovusele kaasa. Põhjuseks on uue keskkonna, uute inimeste, uute maitsete ning lõhnade ja lõdvestuse omapärane segu. Ei pea ilmtingimata minema teisele poole maakera. Mõnikord piisab ka kui minna maale vanaema juurde või külastada naaberlinna.

4. Tutvu omaenda koduga. Mõni lill või kardin või midagi, mis peidus külmkapis?

5. Kuula muusikat. Otsi uut muusikat, mida kuulata – internetist leiad kuulajate lemmikuid, top-nimekirju, YouTube‘ist uusi muusikuid.

6. Loe juhuslikke Wikipedia/Vikipedia artikleid. Sa ei tea kunagi, mis ette võib sattuda. Nii võid saada teada palju uut inimeste, toodete, kohtade ja sündmuste kohta.

7. Tee halbade ideede nimekiri. Selline nimekiri võib kaasa aidata tõeliselt headele ideededele tulemisele.

8. Alusta uue hobiga. See, et sul on hobi ja sa suudad selle juures lõdvestuda, on väga oluline loovuse jaoks. Su aju ei suuda pidevalt anda oma parimat. Vali endale hobi, mis erineb su tööst. Uus hobi aitab näha asju uutmoodi.

9. Loe biograafiaid. Kasulik on lugeda teiste inimeste probleemidest ja sellest kuidas nad on neid probleeme lahendanud ja uusi võimalusi leidnud. Tasub õppida teiste edust ja ideedest.

10. Nuusuta lilli. Kui tihti sa peatud, et lilli nuusutada? Päikeseloojangu vaatamine on fantastiline kogemus, kuid veelgi kasulikum on uurida muud loodust – taimeid, lilli, putukaid. Vaata nende värve ja tekstuuri, nuusuta nende lõhna.

Allikas

1 kommentaar

Filed under Loovus, Nõuanded

1 responses to “Kust inspiratsiooni leida?

  1. Pingback: Kust inspiratsiooni leida? osa 3 « Tugi.ee blogi

Lisa kommentaar